tel. 0172-722099
tel. 0172-722099
Voeding bij kanker

Welke rol speelt voeding bij kanker?

Onze hulp bij uw vragen over voeding bij kanker.
Op de vraag welke rol voeding speelt bij kankaer  kunt u op deze up to date website antwoord krijgen van de webdiëtist. De diëtist is een belangrijke schakel in de voedingsvoorlichting. Voeding is belangrijk als ondersteunende therapie gedurende het hele kankerproces.
Door hun brede kennis over voeding zijn diëtisten bij uitstek geschikt om gedurende het hele ziekteproces adviezen over voeding te geven en de patiënt hierin te coachen en te begeleiden. Voeding vormt een belangrijk onderdeel van de totale zorg voor patiënten met kanker.

De rol van voeding
De rol van voeding is drieledig: bij het verkleinen van het risico op het krijgen van kanker, tijdens behandeling en na een geslaagde behandeling met een goede prognose en in de palliatieve fase, als genezing niet (meer) mogelijk is. De patiënt wordt tegenwoordig beter geïnformeerd over zijn ziekte en zijn overlevingskansen.
De doodsoorzaak ziekte kanker is nummer 1 is in Nederland. In 2016 werden in Nederland 108.400 mensen de diagnose kanker gesteld.

Wij hebben allemaal kans op kanker en voor een groot deel kunnen we daar niets aan doen. Oorzaak is de noodzakelijke stamceldeling in ons lichaam. Kunnen we dan blijven roken, drinken en ongezond blijven eten en in de zon blijven zitten?
Nee, want ongeveer 30% van de nieuwe kankergevallen in Nederland wordt veroorzaakt door een ongezonde leefstijl zoals: roken, alcohol, ongezonde voeding en te weinig beweging.

Een gezond leven-niet roken, matig drinken, gezond eten en veel beweging –biedt ook geen absolute garantie dat je nooit kanker te krijgen. Dat mensen toch risico lopen kanker te krijgen, is een bijeffect van de celdeling.

Erfelijkheid speelt over het algemeen een kleine rol bij het ontstaan van kanker, bij 10 tot 15 % van kanker zit het in de familie.

Update voorjaar 2017

Voeding bij kanker

Welke rol speelt voeding bij kanker?

Onze hulp bij uw vragen over voeding bij kanker.
Op de vraag welke rol voeding speelt bij kankaer  kunt u op deze up to date website antwoord krijgen van de webdiëtist. De diëtist is een belangrijke schakel in de voedingsvoorlichting. Voeding is belangrijk als ondersteunende therapie gedurende het hele kankerproces.
Door hun brede kennis over voeding zijn diëtisten bij uitstek geschikt om gedurende het hele ziekteproces adviezen over voeding te geven en de patiënt hierin te coachen en te begeleiden. Voeding vormt een belangrijk onderdeel van de totale zorg voor patiënten met kanker.

De rol van voeding
De rol van voeding is drieledig: bij het verkleinen van het risico op het krijgen van kanker, tijdens behandeling en na een geslaagde behandeling met een goede prognose en in de palliatieve fase, als genezing niet (meer) mogelijk is. De patiënt wordt tegenwoordig beter geïnformeerd over zijn ziekte en zijn overlevingskansen.
De doodsoorzaak ziekte kanker is nummer 1 is in Nederland. In 2016 werden in Nederland 108.400 mensen de diagnose kanker gesteld.

Wij hebben allemaal kans op kanker en voor een groot deel kunnen we daar niets aan doen. Oorzaak is de noodzakelijke stamceldeling in ons lichaam. Kunnen we dan blijven roken, drinken en ongezond blijven eten en in de zon blijven zitten?
Nee, want ongeveer 30% van de nieuwe kankergevallen in Nederland wordt veroorzaakt door een ongezonde leefstijl zoals: roken, alcohol, ongezonde voeding en te weinig beweging.

Een gezond leven-niet roken, matig drinken, gezond eten en veel beweging –biedt ook geen absolute garantie dat je nooit kanker te krijgen. Dat mensen toch risico lopen kanker te krijgen, is een bijeffect van de celdeling.

Erfelijkheid speelt over het algemeen een kleine rol bij het ontstaan van kanker, bij 10 tot 15 % van kanker zit het in de familie.

Update voorjaar 2017